Saint Agur

Deze Franse blauwader valt op door zijn romige karakter ondanks zijn pittige blauwadersmaak. Door de bereiding met koemelk is de kaas milder dan bijvoorbeeld de Roquefort. De melk voor bereiding van Saint Agur is afkomstig van 300 boeren uit de Auvergne.

Hier te verkrijgen Terug naar het kaasmenu

Voedingswaarde

  Per 100 gram
Gemiddelde energiewaarde (kJ) 1.493
Gemiddelde energiewaarde (kcal) 361
Vetten (g) 33,00
waarvan verzadigde vetzuren (g) 23,00
Koolhydraten (g) 0,50
waarvan suikers (g) 0,50
Eiwitten (g) 16,00
Zout (g) 2,20

Ossenhaas met Saint Agur

Ingrediënten

4personen
  • peper

    1 snufje(s)

  • olijfolie

    2 eetlepels

  • bieslook

    2 eetlepels

  • knoflook

    2 stuk(s)

  • champignon(s)

    550 gr

  • Saint Agur

    125 gr

  • filet(s) mignon(s)

    500 gr

  • Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de ossenhaas in 8 medaillons en bak die ongeveer 15 minuten in 1/2 eetlepel olijfolie. Draai de medaillons regelmatig om.
    2. Hak intussen de champignons fijn en sauteer ze gedurende 3 minuten in de resterende olijfolie op een hoog vuur. Voeg de gepelde en gehakte knoflook en de bieslook toe. Laat nog 10 minuten bakken.
    3. Doe de gebakken ossenhaas in een ovenschotel en leg op elke medaillon één achtste deel van de Saint Agur. Kruid lichtjes met peper en zet 2 à 3 minuten in de oven: de Saint Agur moet net beginnen te smelten.
    4. Verdeel de gebakken champignons over de borden en leg op elk bord twee ossenhaasmedaillons met Saint Agur.
Terug naar het kaasmenu