Pecorino Romano DOP
Deze harde Italiaanse kaas uit pure schapenmelk heeft een iets zilte, pittige smaak. Zeer geschikt als raspkaas in de keuken, maar ook heerlijk bij een glas wijn.
Hier te verkrijgen Hier te bestellenDeze harde Italiaanse kaas uit pure schapenmelk heeft een iets zilte, pittige smaak. Zeer geschikt als raspkaas in de keuken, maar ook heerlijk bij een glas wijn.
Hier te verkrijgen Hier te bestellenPer 100 gram | |
---|---|
Gemiddelde energiewaarde (kJ) | 1.607 |
Gemiddelde energiewaarde (kcal) | 384 |
Vetten (g) | 32,00 |
waarvan verzadigde vetzuren (g) | 18,00 |
Koolhydraten (g) | 0,00 |
waarvan suikers (g) | 0,00 |
Eiwitten (g) | 24,00 |
Zout (g) | 4,50 |
Een echte klassieker uit Rome: Spaghetti Cacio e Pepe is heerlijk en makkelijk te maken, als je de juiste balans kan vinden tussen de ingrediënten. Let op: De Italianen merken het verschil.
Stap 1
Kook de spaghetti in ongeveer 8-12 minuten en laat het uitlekken. Bewaar het kookvocht. Giet de spaghetti al druppelend in een hete kom.
Stap 2
Voeg de geraspte Pecorino Romano, de gemalen peper en het kookvocht toe en meng alles.
Serveersuggestie
Het geheim van het recept volgens de Italianen is om de juiste balans te vinden tussen de ingrediënten: als je merkt dat er te veel water in zit, voeg een beetje Pecorino Romano DOP toe. Als de spaghetti te droog is, voeg dan wat meer water toe totdat je de juiste consistentie hebt.
Eet smakelijk!