Gorgonzola pikante

Gorgonzola wordt gemaakt van volle koemelk. Gorgonzola is de naam van een van de dorpjes in Noord Oost Italië in de buurt van Milaan, waar vroeger Gorgonzola werd gemaakt. Tegenwoordig wordt de kaas gemaakt in kaasfabrieken. Gorgonzola is dus vernoemd naar de plaats waar hij vandaan komt. De kaas heeft een beschermde oorsprongsbenaming. Daardoor mag de kaas alleen in deze regio worden gemaakt.

Karakteristieke blauwe kaas uit het Noorden van Italië. Gorgonzola heeft een uitgesproken pikante smaak en eindeloos veel toepassingsmogelijkheden: van dessert- tot smeltkaas.

Hier te verkrijgen Terug naar het kaasmenu

Voedingswaarde

  Per 100 gram
Gemiddelde energiewaarde (kJ) 1.334
Gemiddelde energiewaarde (kcal) 322
Vetten (g) 27
waarvan verzadigde vetzuren (g) 19
Koolhydraten (g) 0
waarvan suikers (g) 0
Eiwitten (g) 16
Zout (g) 1,6