Over Cono
de lekkerste en eerlijkste kaas maken we samen
CONO Kaasmakers is een boerencoöperatie en bestaat al meer dan honderd jaar. Onze boeren en kaasmakers maken samen van de beste melk de lekkerste en eerlijkste kaas. Met behoud van onze tradities en met gebruik van de meest duurzame moderne technieken. Onze boeren delen kennis in workshops en onze kaasmeesters geven hun unieke kennis van generatie op generatie door aan talentvolle jonge kaasmakers.
Onze kazen
de beste melk
geeft de lekkerste kaas
Kwaliteit staat boven alles. Onze koeien grazen zoveel mogelijk buiten en daardoor smaakt onze CONO kaas nog lekkerder. Van deze duurzame weidemelk maken we op de traditionele manier kaas. Zo roeren we de wrongel nog met de hand. De basis van onze kaas krijgt meteen de tijd om smaak en ‘smedigheid’ te ontwikkelen. De kazen worden tot 26 maanden gerijpt en daarna als eerste gekeurd door onze kaasmeesters!
Onze wereld
de lekkerste kaas maken
wij duurzaam en handmatig
Duurzaamheid zit in onze genen. Het hoort bij ons. Niet alleen in de CONO kaasmakerij, maar in de hele keten wordt gewerkt met echte aandacht voor mens, dier en milieu. Van grasspriet tot kaas. Van boer tot kaasmaker.
Onze koeien grazen buiten zodra het kan en onze boeren werken al meer dan 10 jaar met het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy. De aarde geeft ons alles wat we nodig hebben en daar moeten we zuinig mee omgaan. Daarom beloont CONO via het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy dierwelzijn- en biodiversiteitprojecten op en rond de boerderij met een premie.
Elk wiel CONO kaas wordt met zorg gemaakt. We blijven trouw aan tradities, zoals het handmatig roeren van de wrongel met de hand en natuurlijke rijping. Daarnaast worden de meest moderne duurzame technieken toegepast om zo energiezuinig mogelijk te produceren. Zo blijven we onderscheidend op het gebied van échte smaak en duurzaamheid.
De cirkel is weer rond: zorg goed voor onze wereld. Dan is het gras het best, de koe gezond, de melk van de beste kwaliteit, de boer blij en de kaas het lekkerst!