Bleu des Causses
Van origine was deze kaas een goedkoper alternatief voor de befaamde Roquefort, maar inmiddels heeft deze smaakvolle blauwe kaas uit volle koemelk zijn eigen plekje verworven.
Van origine was deze kaas een goedkoper alternatief voor de befaamde Roquefort, maar inmiddels heeft deze smaakvolle blauwe kaas uit volle koemelk zijn eigen plekje verworven.
Per 100 gram | |
---|---|
Gemiddelde energiewaarde (kJ) | 1.467 |
Gemiddelde energiewaarde (kcal) | 354 |
Vetten (g) | 30,00 |
waarvan verzadigde vetzuren (g) | 22,00 |
Koolhydraten (g) | 1,00 |
waarvan suikers (g) | 0,50 |
Eiwitten (g) | 20,00 |
Zout (g) | 2,90 |
LITER BOUILLON 125 GR Bleu des causses 50 gr boter 50 gr bloem 1 ui 20 dragonblaadjes, een kruidentuiltje 10 centiliter verse room zout en peper.
Laat de fijngesneden ui bruinen in de boter-. Hou hem opzij. Doe de bloem in dezelfde schotel en roer. Als de bloem bruin is, voegt u er de bouillon en de gebakken ui bij., Roer en doe het kruidenbuiltje en peper erbij. Laat gedurende 10 minuten sudderen op een licht vuur. Blijf voortdurend roeren. Giet de saus door een spitse zeef. Voeg er de fijngehakte dragon en de in dobbelsteentjes gesneden Bleu aan toe. Neem de pan van het vuur en doe er tenslotte de room in. Meng goed en dien op.
Deze saus is uitstekend bij rood vlees of kalfsgebraad
Eet smakelijk!