Bleu des Causses

Van origine was deze kaas een goedkoper alternatief voor de befaamde Roquefort, maar inmiddels heeft deze smaakvolle blauwe kaas uit volle koemelk zijn eigen plekje verworven.

 

Hier te verkrijgen Terug naar het kaasmenu

Voedingswaarde

  Per 100 gram
Gemiddelde energiewaarde (kJ) 1.467
Gemiddelde energiewaarde (kcal) 354
Vetten (g) 30,00
waarvan verzadigde vetzuren (g) 22,00
Koolhydraten (g) 1,00
waarvan suikers (g) 0,50
Eiwitten (g) 20,00
Zout (g) 2,90

BLEU DES CAUSSES SAUS

Ingrediënten 4 personen

 

 LITER BOUILLON 125 GR Bleu des causses 50 gr boter 50 gr bloem 1 ui 20 dragonblaadjes, een kruidentuiltje 10 centiliter verse room zout en peper.

Bereidingswijze

Laat de fijngesneden ui bruinen in de boter-. Hou hem opzij. Doe de bloem in dezelfde schotel en roer. Als de bloem bruin is, voegt u er de bouillon en de gebakken ui bij., Roer en doe het kruidenbuiltje en peper erbij. Laat gedurende 10 minuten sudderen op een licht vuur. Blijf voortdurend roeren. Giet de saus door een spitse zeef. Voeg er de fijngehakte dragon en de in dobbelsteentjes gesneden Bleu aan toe. Neem de pan van het vuur en doe er tenslotte de room in. Meng goed en dien op.
Deze saus is uitstekend bij rood vlees of kalfsgebraad

Eet smakelijk!

Terug naar het kaasmenu