Aanbiedingen waar u, u tegen zegt!

Aanbiedingen die al geweest zijn!

roombrie

Roombrie 

Een populaire variant op de klassieke brie soorten. Door het pasteuriseren van de melk en het toevoegen van een vleugje room heeft deze kaas een zacht, vriendelijk karakter. Heerlijk op een toastje, op brood of natuurlijk als onderdeel van een kaasplateau.

€ 4,00 per kilo 

monte enbro

Monte Enebro

Monte Enebro is handgemaakt in Avila, Spanje, door de legendarische kaasmaker Rafael Baez en zijn dochter Paloma. De Baezs maken hun complexe geitenkaas van gepasteuriseerde melk om deze vervolgens door de mal te rollen met Roquefortflora.

€ 17,50 per kilo 

farmhouse cheddar

Cheddar Farmhouse Black

Cheddar wordt vaak gekleurd met annatto, een stof uit de vrucht van de orleaanboom. De structuur oogt vaak korrelig, maar is heerlijk romig in de mond. De smaak is romig en rijk aan aardse nuances.

€ 10,00 per kilo 

provolone piccante

Provolone piccante

Deze opvallende bolvormige kaas wordt op een afwijkende manier geproduceerd, waarbij de wrongel taai, elastisch en goed kneedbaar wordt. Daardoor is de maker vrij in de vorm waarin hij de kaas maakt, bijvoorbeeld in bol- of staafvorm.

€ 8,50 per kilo 

Verzin di vacca

De Verzin® kaas is een exclusieve kaas van Beppino Occelli. De kaas heeft de beroemde aderkaas Frabosa als voorbeeld. 

Beppino Occelli’s Verzin® evenaart de kunst van de aderige kazen in de vorm van een romige en smeerbare kaas. De stevige smaak past trouwens ook prima bij volle rode wijn of aromatische witte wijn.

€ 15,00 per kilo 

Tomme des Croquants gerijpt met walnotenlikeur

De Walnoot Likeur Tomme des Croquants wordt geproduceerd in de vorm van een kleine ‘ tomme’ , 14 cm in diameter, 5 cm dik en 850 gram in gewicht. De mallen die bij het vormproces worden gebruikt, geven de kazen hun regelmatige en concentrische ribbels. Het rijpingsproces vindt plaats in vochtige en koele kelders (11 ° C). De kazen worden 3 keer ingewreven met een walnotenlikeur geproduceerd door de Distillerie du Périgord de Sarlat , waardoor het een authentieke lokale specialiteit is. De Walnoot Likeur Tomme des Croquants kenmerkt zich door zijn donkerbruine korst. De binnenkant van deze romig gekleurde kaas is zacht en glad, met delicate tonen van walnoot, terwijl de korst sterkere walnootaroma’s heeft.

€ 17,50 per kilo 

Saint Félicien

Een rauwemelks koemelk kaasje, de grotere variant van de Saint Marcellin! Fris en fruitig van smaak met op de korst, wanneer ze rijp is hier en daar grijze schimmel. De korst kan meegegeten worden! A la lyonaise wil zeggen dat hij in een schaaltje zit waar het uitgelepeld moet worden. Saint Félicien is vernoemd naar het plein waaraan de kaasmakerij lag waar ze voor het eerst geproduceerd werd.

€ 2,50 per stuk

Banon

De historie en het ambacht druipen van dit kaasje af. Volgens geschriften werd de Banon, vernoemd naar het gelijknamige dorpje in de Provence, al gemaakt sinds de Romeinse Tijd. Toch heeft het vreemd genoeg tot 2003 geduurd voor de kaas beschermd werd tegen namaak middels een AOC-keurmerk. Dit kaasje uit rauwe, volle geitenmelk word nog altijd ongeveer op dezelfde manier gemaakt door lokale vaklui die het ambacht van generatie op generatie doorgeven. In het eerste stadium van de rijping drenkt men het kaasje in Marc de raisin gedurende 5 tot 10 dagen. Daarna word het verpakt in kastanjeblad en omwikkeld met raffia. Vervolgens rijpt de Banon als zodanig door in de open lucht, onder een overkapping. Het resultaat is verbluffend en ongeëvenaard: een heerlijk zachte specialiteit met een intense, krachtige smaak. Dé dessertkaas bij uitstek!

€ 2,00 per stuk 

Camembert Calvados

Camembert Calvados is een witschimmel specialiteit. Een mooie Camembert wordt eerst gewassen met Calvados. Daarna wordt de kaas door broodkruim met ook Calvados gewenteld. Volgens de AOC-bepalingen moet een Camembert een minimum rijping van 21 dagen achter de rug hebben, maar aangezien deze kaas geen AOC-label draagt, mag hij al iets vroeger behandeld worden met het calvadosmengsel en zo verder rijpen tot hij klaar is om gegeten te worden.

€ 10,00 per kilo  

Rochebaron

De Rochebaron is een opvallend romige kaas met een natuurlijke korst van zuivere, eetbare as. Het zuivel is soepel en romig met blauwader plekken. Als de kaas gerijpt is loopt het zuivel uit, wat uniek is voor een blauwgeaderde kaas.

€ 10,00 per kilo  

Le Favori Roquefort

De Roquefort Le Favori staat op eenzame hoogte als het gaat om historie, smaak en kwaliteit. Deze kaas is uit 100% rauwe schapenmelk bereid, met speciale schimmelculturen. De Penicillum Roqueforti wordt gekweekt in brood. Door de rijping in de grot van Combalou ontstaat de speciale smaak. Het unieke klimaat zorgt het hele jaar voor een constante temperatuur en luchtvochtigheid. Deze factoren zorgen voor een unieke smaak van deze kaas.

€ 15,00 per kilo  

Taleggio dop

Afkomstig uit het Tallegiodal, gemaakt van de zuivere, rauwe melk van koeien. De kaas wordt zeer vochtig afgewerkt, wat ervoor zorgt dat de kaas zich perst door het eigen gewicht. De korst wordt gewassen met pekel en daarna ondergaat de kaas de rijping in een vochtige kelder in de buurt van Como.Onze tallegio is een echte Alpenkaas en hij wordt gemaakt in een kleine Alpkaasmakerij.

€ 10,00 per kilo