Le Délice de Bourgogne
Delice de Bourgogne of Brillat-Savarin Affine is een decadent triple-crème gourmet kaas en was de vrucht van de verbeelding van de beroemde gastronoom van de 18e eeuw, Brillat Savarin. De opmerkelijk ietwat prikkelende, beschimmelde geur van Delice de Bourgogne logenstraft de fluwelen gladde textuur en subtiele smaak van deze kaas. Uit het pittige, zure roomachtige zuurheid blijkt dat crème fraîche wordt toegevoegd om de rijkdom van Delice de Bourgogne te verhogen. De kaas is gelijkaardig in verschijning en textuur aan de klassieke Brie. De buitenkant is geelachtig-wit van kleur, met een zachte, krijtachtige stoffige schil. De eerste laag is zacht en glad en spierwit van kleur. Het centrum van de Delice kaas is dikker en consistenter dan de buitenste laag en is vergelijkbaar met die van roomkaas. Het mengen van de sterkere smaak aan de buitenkant en de meer subtiele en zachte binnenkant maakt Delice de Bourgogne een ongewoon fijne gastronomische kaas.